Specialist op het gebied van| Hypotheek, Verzekering & Vermogen

ANNO 1976...

Wij bieden zowel particulieren als bedrijven al vanaf 1976 deskundig en onafhankelijk advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen, vermogensbeheer en aanverwante diensten.

Kwaliteit voor de beste prijs!

Waar wij voor staan

Wij willen alleen het allerbeste voor jóu; dát is onze drijfveer! Wij kenmerken ons door onze persoonlijke benadering, een eerlijk & kwalitatief hoogstaand advies en een uitstekende service: nu, en in de toekomst. Je persoonlijke situatie en wensen vormen vanzelfsprekend het uitgangspunt. Door vast te houden aan deze filosofie, verdienen wij onze bestaansrecht.

Je kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken voor een nadere kennismaking; wij heten je van harte welkom!

Passie voor ons vak

Onafhankelijkheid & Kwaliteit

Als onafhankelijk intermediair doen we zaken met nagenoeg alle vooraanstaande maatschappijen. Je kunt er dan ook zeker van zijn dat je altijd het advies krijgt dat het beste bij jóu past. Wij nemen deel aan Permanente Educatieprogramma’s, waardoor onze kennis up-to-date blijft. Daarnaast zijn wij aangesloten bij diverse organisaties, waardoor onze deskundigheid wordt gewaarborgd.


Hypotheek


Welke hypotheek het beste bij jóu past, hangt af van je eigen unieke levensstijl.


Verzekering


Het leven is niet zonder risico’s. Gelukkig kun je je tegen veel risico’s verzekeren.


Vermogen


Eerder stoppen met werken en onbezorgd genieten van je pensioen; wie wil dat nou niet?

Beoordelingen

Wij zijn trots op de zeer positieve beoordelingen welke wij via diverse sites ontvangen. Een greep uit onze vele reacties.

Alle vragen die ik had werden direct beantwoord of indien ik ze later pas had telefonisch ook zeer snel beantwoord. Maak me bij hem geen zorgen en ga met een zeer goed gevoel de overdracht in.
-R. Cortooms
Zeer goede service en voorlichting. Eigen initiatief getoond door verschillende zaken aan ons voor te leggen waar we voordeel kunnen behalen. Dit kantoor bevelen wij zeker aan!
-W.J. Jacobs
Persoonlijk en duidelijke taal, geeft voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en beantwoordt deze uitstekend. Laat de ruimte om met andere personen te overleggen alvorens de hypotheek definitief af te sluiten. Houdt goed contact en komt afspraken na.
-W. van Otterdijk
Goede communicatie, duidelijke uitleg, zeer klantvriendelijk.
-E. Welten
Afspraak was snel gemaakt, er werd voldoende tijd genomen om alles door te nemen. Alles is uiteindelijk perfect geregeld.
-Harry
Omdat ik zelf niet alle kennis in huis heb, zorgt de adviseur heel zorgvuldig dat alles geregeld wordt. Ik hoef zelf niets te doen.
-H.J.M. Gooren

Ons team

Wij stellen ons graag even aan je voor!

  • Alle teamleden
  • Antoine van de Laar
  • Harriëtte van Alphen
  • Patricia van de Laar - Staals
close
Antoine van de Laar

Antoine van de Laar

Financieel adviseur
Harriëtte van Alphen

Harriëtte van Alphen

Medewerker binnendienst
Patricia van de Laar – Staals

Patricia van de Laar – Staals

Medewerker binnendienst

Vacature

Houd onze site goed in de gaten; binnenkort komt een vacature vrij!

Onafhankelijkheid & kwaliteit

Nieuws

Nieuws bij Staals & van de Laar

Article Site
Terug naar alle artikelen

Bank moet vooruitbetaalde hypotheekrente accepteren

Het kan aantrekkelijk zijn om hypotheekrente vooruit te betalen. Banken zijn er vaak niet blij mee. Volgens het klachteninstituut kan een bank het niet weigeren.

In december alvast de hypotheekrente voor het eerste half jaar van het nieuwe jaar betalen is in sommige gevallen fiscaal aantrekkelijk. Het klachteninstituut Kifid heeft uitspraak gedaan in een zaak waarin de Rabobank weigerde om mee te werken aan het vooruitbetalen. De bank wilde eind 2016 hier niet aan meewerken, omdat het extra kosten met zich meebrengt. Volgens het klachteninstituut was de afwijzing van de bank onterecht. De klant van de Rabobank heeft recht op een vergoeding van 300 euro voor misgelopen fiscaal voordeel.

Wanneer is hypotheekrente vooruit betalen aantrekkelijk?

Het aan het eind van het jaar vooruit betalen van hypotheekrente kan meerdere voordelen hebben. Door de betaling in nog het oude jaar krijg je eerder de teruggave over de betaling van de hypotheekrente, maar dit kun je ook krijgen met een voorlopige teruggave. Daarvoor hoef je de hypotheekrente niet vooruit te betalen. Daarnaast kan het ook nog de volgende voordelen hebben:

  • In het nieuwe jaar heb je een lager inkomen. Stel, je kunt de betaalde hypotheekrente nu aftrekken in de hoogste belastingschijf. Als het inkomen volgend jaar sterk daalt, kun je de betaalde hypotheekrente aftrekken tegen een lager belastingpercentage. Door een vooruitbetaling krijg je nog het hoger fiscaal voordeel;
  • Op 1 januari kijkt de belastingdienst hoeveel vermogen je op de rekening hebt. Er geldt een vrijstelling van 25.000 euro per belastingplichtige. Over het meerdere ben je vermogensrendementsheffing verschuldigd. Door de hypotheekrente 6 maanden vooruit te betalen, druk je het vermogen op 1 januari.

Mag de bank kosten rekenen voor het vooruit betalen?

Volgens de uitspraak van het Kifid mogen banken kosten rekenen. Het moet wel gaan om redelijke kosten. Ze moeten te herleiden zijn naar de werkzaamheden die verricht worden. Ook moet de huiseigenaar hier vooraf over geïnformeerd worden. De hoogte van de hypotheekrente moet wel vast staan voor de periode waarover wordt vooruitbetaald. Van de Belastingdienst mag je maximaal 6 maanden vooruit betalen.

Hoe staan de banken hier tegenover?

Ze krijgen het geld eerder, maar toch zijn ze er niet blij mee. Banken moeten namelijk extra kosten maken om het te incasseren, verwerken en administreren. Businessinsider.nl heeft eind 2015 onderzocht in hoeverre de drie grote banken bereid zijn om mee te werken aan het vooruitbetalen van hypotheekrente. De ING was hiertoe bereid, de Rabobank en de ABN Amro niet.

Contact

Contactgegevens Staals & van de Laar BVStaals & Van de Laar BV

Vlinderveld 10
5721 PX ASTEN
Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag
9.00 – 17.30 uur
’s Avonds op afspraak
[T] 0493 – 69 26 43[E] info@staalsvdlaar.nl

Bewegwijzering asten someren-bewerkt-2