Specialist op het gebied van| Hypotheek, Verzekering & Vermogen

ANNO 1976...

Wij bieden zowel particulieren als bedrijven al vanaf 1976 deskundig en onafhankelijk advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen, vermogensbeheer en aanverwante diensten.

Kwaliteit voor de beste prijs!

Waar wij voor staan

Wij willen alleen het allerbeste voor jóu; dát is onze drijfveer! Wij kenmerken ons door onze persoonlijke benadering, een eerlijk & kwalitatief hoogstaand advies en een uitstekende service: nu, en in de toekomst. Je persoonlijke situatie en wensen vormen vanzelfsprekend het uitgangspunt. Door vast te houden aan deze filosofie, verdienen wij onze bestaansrecht.

Je kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken voor een nadere kennismaking; wij heten je van harte welkom!

Passie voor ons vak

Onafhankelijkheid & Kwaliteit

Als onafhankelijk intermediair doen we zaken met nagenoeg alle vooraanstaande maatschappijen. Je kunt er dan ook zeker van zijn dat je altijd het advies krijgt dat het beste bij jóu past. Wij nemen deel aan Permanente Educatieprogramma’s, waardoor onze kennis up-to-date blijft. Daarnaast zijn wij aangesloten bij diverse organisaties, waardoor onze deskundigheid wordt gewaarborgd.


Hypotheek


Welke hypotheek het beste bij jóu past, hangt af van je eigen unieke levensstijl.


Verzekering


Het leven is niet zonder risico’s. Gelukkig kun je je tegen veel risico’s verzekeren.


Vermogen


Eerder stoppen met werken en onbezorgd genieten van je pensioen; wie wil dat nou niet?

Beoordelingen

Wij zijn trots op de zeer positieve beoordelingen welke wij via diverse sites ontvangen. Een greep uit onze vele reacties.

Alle vragen die ik had werden direct beantwoord of indien ik ze later pas had telefonisch ook zeer snel beantwoord. Maak me bij hem geen zorgen en ga met een zeer goed gevoel de overdracht in.
-R. Cortooms
Zeer goede service en voorlichting. Eigen initiatief getoond door verschillende zaken aan ons voor te leggen waar we voordeel kunnen behalen. Dit kantoor bevelen wij zeker aan!
-W.J. Jacobs
Persoonlijk en duidelijke taal, geeft voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en beantwoordt deze uitstekend. Laat de ruimte om met andere personen te overleggen alvorens de hypotheek definitief af te sluiten. Houdt goed contact en komt afspraken na.
-W. van Otterdijk
Goede communicatie, duidelijke uitleg, zeer klantvriendelijk.
-E. Welten
Afspraak was snel gemaakt, er werd voldoende tijd genomen om alles door te nemen. Alles is uiteindelijk perfect geregeld.
-Harry
Omdat ik zelf niet alle kennis in huis heb, zorgt de adviseur heel zorgvuldig dat alles geregeld wordt. Ik hoef zelf niets te doen.
-H.J.M. Gooren

Ons team

Wij stellen ons graag even aan je voor!

  • Alle teamleden
  • Antoine van de Laar
  • Harriëtte van Alphen
  • Patricia van de Laar - Staals
close
Antoine van de Laar

Antoine van de Laar

Financieel adviseur
Harriëtte van Alphen

Harriëtte van Alphen

Medewerker binnendienst
Patricia van de Laar – Staals

Patricia van de Laar – Staals

Medewerker binnendienst

Vacature

Houd onze site goed in de gaten; binnenkort komt een vacature vrij!

Onafhankelijkheid & kwaliteit

Nieuws

Nieuws bij Staals & van de Laar

Article Site
Terug naar alle artikelen

Inboedelverzekering; verzekerd tegen nieuwwaarde en dagwaarde uitgekeerd?

Voor het vaststellen van het verzekerd bedrag voor de inboedelverzekering wordt er uitgegaan van de nieuwwaarde. Bij schade soms van de dagwaarde. Hoe zit het?

Verzekeraars meten met twee maten. Ze vangen premie uitgaande van de nieuwwaarde van de inboedel, maar als onderdelen van jouw inboedel te oud zijn, krijg je de dagwaarde uitgekeerd. Verzekeraars schatten bij schade de waarde van het beschadigde object in. Er wordt een zogenaamde afschrijving toegepast op jouw spullen. Hierdoor krijg je vaak de dagwaarde maximaal uitgekeerd.

Hoeveel schrijf je af op jouw inboedel?

Verzekeraars werken met afschrijvingslijsten. Hierin staat met hoeveel afschrijving er per jaar rekening wordt gehouden. Voor een televisie wordt er bijvoorbeeld uitgegaan van een levensduur van 8 jaren. De jaarlijkse afschrijving bedraagt dan 12,5 procent. Een tablet van het merk Samsung schrijf je bijvoorbeeld in 3 jaren af. Na het eerste jaar is er al 33,3 procent van de waarde afgeschreven. Een stoel gaat veel langer mee met een levensduur van misschien wel 20 jaren. De jaarlijkse afschrijving komt dan uit op 5 procent.

Wat zijn de gevolgen van de afschrijving bij schade?

Voor de uitkering wordt uitgegaan van de nieuwwaarde. Maar, er wordt uitgegaan van de dagwaarde als de waarde van het beschadigde onderdeel van de inboedel nog maar een waarde heeft van 40 procent of minder van de nieuwwaarde. Als een stoel dus 12 jaar of ouder is, wordt de dagwaarde uitgekeerd. Bij de Samsung tablet zakt de waarde na het eerste jaar al onder dit percentage. Door de afschrijving krijg je een uitkering waar je het beschadigde object dus niet weer nieuw voor kunt kopen.

Waarom keren verzekeraars niet gewoon de nieuwwaarde uit?

In principe mag je bij een verzekeringsuitkering er niet op vooruit gaan. Als je voor een tablet van 5 jaar oud gewoon de nieuwwaarde uitgekeerd krijgt, heb je financieel teveel baat bij de schade. Dit werkt het claimen op de inboedelverzekering in de hand. Het is geen standpunt van verzekeraars, maar is wettelijk vastgelegd. Het is wettelijk gewoon niet toegestaan.

De waarde van de inboedel vaststellen

Steeds meer verzekeraars vragen niet meer naar de waarde van de inboedel. Voor de premie wordt er uitgegaan van gemiddelde gezinnen. Dit heeft als voordeel dat de waarde van de inboedel niet om de paar jaar ingeschat hoeft worden. In deze verzekeringen kan er dus in principe geen sprake zijn van onderverzekering, tenzij je een inboedel hebt met een hoge waarde. Deze verzekeraars houden vaak maximum bedragen aan als waarde van de inboedel. Het gaat bijvoorbeeld om een bedrag van 100.000 euro of zelfs 130.000 euro.

Contact

Contactgegevens Staals & van de Laar BVStaals & Van de Laar BV

Vlinderveld 10
5721 PX ASTEN
Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag
9.00 – 17.30 uur
’s Avonds op afspraak
[T] 0493 – 69 26 43[E] info@staalsvdlaar.nl

Bewegwijzering asten someren-bewerkt-2