Specialist op het gebied van| Hypotheek, Verzekering & Vermogen

ANNO 1976...

Wij bieden zowel particulieren als bedrijven al vanaf 1976 deskundig en onafhankelijk advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen, vermogensbeheer en aanverwante diensten.

Kwaliteit voor de beste prijs!

Waar wij voor staan

Wij willen alleen het allerbeste voor jóu; dát is onze drijfveer! Wij kenmerken ons door onze persoonlijke benadering, een eerlijk & kwalitatief hoogstaand advies en een uitstekende service: nu, en in de toekomst. Je persoonlijke situatie en wensen vormen vanzelfsprekend het uitgangspunt. Door vast te houden aan deze filosofie, verdienen wij onze bestaansrecht.

Je kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken voor een nadere kennismaking; wij heten je van harte welkom!

Passie voor ons vak

Onafhankelijkheid & Kwaliteit

Als onafhankelijk intermediair doen we zaken met nagenoeg alle vooraanstaande maatschappijen. Je kunt er dan ook zeker van zijn dat je altijd het advies krijgt dat het beste bij jóu past. Wij nemen deel aan Permanente Educatieprogramma’s, waardoor onze kennis up-to-date blijft. Daarnaast zijn wij aangesloten bij diverse organisaties, waardoor onze deskundigheid wordt gewaarborgd.


Hypotheek


Welke hypotheek het beste bij jóu past, hangt af van je eigen unieke levensstijl.


Verzekering


Het leven is niet zonder risico’s. Gelukkig kun je je tegen veel risico’s verzekeren.


Vermogen


Eerder stoppen met werken en onbezorgd genieten van je pensioen; wie wil dat nou niet?

Beoordelingen

Wij zijn trots op de zeer positieve beoordelingen welke wij via diverse sites ontvangen. Een greep uit onze vele reacties.

Alle vragen die ik had werden direct beantwoord of indien ik ze later pas had telefonisch ook zeer snel beantwoord. Maak me bij hem geen zorgen en ga met een zeer goed gevoel de overdracht in.
-R. Cortooms
Zeer goede service en voorlichting. Eigen initiatief getoond door verschillende zaken aan ons voor te leggen waar we voordeel kunnen behalen. Dit kantoor bevelen wij zeker aan!
-W.J. Jacobs
Persoonlijk en duidelijke taal, geeft voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en beantwoordt deze uitstekend. Laat de ruimte om met andere personen te overleggen alvorens de hypotheek definitief af te sluiten. Houdt goed contact en komt afspraken na.
-W. van Otterdijk
Goede communicatie, duidelijke uitleg, zeer klantvriendelijk.
-E. Welten
Afspraak was snel gemaakt, er werd voldoende tijd genomen om alles door te nemen. Alles is uiteindelijk perfect geregeld.
-Harry
Omdat ik zelf niet alle kennis in huis heb, zorgt de adviseur heel zorgvuldig dat alles geregeld wordt. Ik hoef zelf niets te doen.
-H.J.M. Gooren

Ons team

Wij stellen ons graag even aan je voor!

  • Alle teamleden
  • Antoine van de Laar
  • Harriëtte van Alphen
  • Patricia van de Laar - Staals
close
Antoine van de Laar

Antoine van de Laar

Financieel adviseur
Harriëtte van Alphen

Harriëtte van Alphen

Medewerker binnendienst
Patricia van de Laar – Staals

Patricia van de Laar – Staals

Medewerker binnendienst

Vacature

Houd onze site goed in de gaten; binnenkort komt een vacature vrij!

Onafhankelijkheid & kwaliteit

Nieuws

Nieuws bij Staals & van de Laar

Article Site
Terug naar alle artikelen

Gescheiden – Daar gaat de helft van mijn pensioen!

Bij een scheiding moeten de gezamenlijke bezittingen verdeeld worden. Hier hoort het pensioen ook bij. Wie heeft recht op wat en hoe verdeel je het?

Het pensioen bouw je geleidelijk gedurende je werkzame periode op. Een echtscheiding is een nekslag voor jouw pensioenopbouw. Jouw ex-partner heeft namelijk recht op de helft van de tijdens het huwelijk opgebouwde pensioengelden. Diegene die het recht heeft opgebouwd, ziet dus een groot deel verdampen. Deze verplichting geldt ook voor partners met een geregistreerd partnerschap.

Heeft je ex altijd recht op de helft van het opgebouwde pensioen?

In principe wel, maar er zijn uitzonderingen. Partners die op huwelijkse voorwaarden getrouwd zijn, kunnen andere afspraken gemaakt hebben. De verdeling kan hierdoor achterwege blijven. Ook kunnen de ex-partners een afwijkende verdeling vastleggen in het echtscheidingsconvenant. Partners die beiden een vergelijkbaar pensioen opgebouwd hebben, kunnen ook afzien van verdeling. Ieder kan in dat geval het eigen deel houden.

Hoe verdeel je het pensioen?

Het saldo op een spaarrekening kun je eenvoudig verdelen. Bij een pensioen is het niet zo eenvoudig. Binnen twee jaren na de scheiding moet het pensioenfonds van de scheiding op de hoogte gesteld worden. Hier is een standaardformulier voor beschikbaar. Gebeurt de melding niet of niet op tijd? Dan vervalt het recht van de ex-partner op rechtstreekse uitbetaling door het pensioenfonds. Er blijft wel recht op het geld, maar de ontvanger van het pensioen moet het rechtstreeks verdelen met de ex.

Hoeveel pensioen houd ik over?

Hoeveel pensioen ieder van de partners krijgt kunt je niet zelf exact berekenen. Daarvoor is de berekening te complex. Vooral omdat ook het eventuele pensioen bij een vorige werkgever in de verdeling wordt meegenomen, maar niet altijd. Als er na de verdeling voor de ex een pensioen overblijft van € 465,94 bruto per jaar of minder, zullen deze rechten niet verdeeld worden. Hoeveel pensioen er overblijft voor beide partners verstrekt het pensioenfonds informatie over. Houd er rekening mee dat ook eventueel het nabestaandenpensioen in de verdeling wordt meegenomen.

Het pensioentekort opvangen

Het pensioen is een aanvulling op de AOW. Na het verdelen heb je een pensioentekort. Dit tekort kun je inlopen in de jaren tot jouw pensioen, maar het wordt vaak een lastige opgave. Na een echtscheiding sta je er financieel waarschijnlijk niet goed voor. Voor het dichtgooien van het pensioengat heb je geld nodig. Na een scheiding zal het pensioentekort vaak niet direct het grootste probleem zijn, maar er moet wel aandacht aan geschonken worden. Na jouw pensionering moet je ook nog rond kunnen komen.

Contact

Contactgegevens Staals & van de Laar BVStaals & Van de Laar BV

Vlinderveld 10
5721 PX ASTEN
Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag
9.00 – 17.30 uur
’s Avonds op afspraak
[T] 0493 – 69 26 43[E] info@staalsvdlaar.nl

Bewegwijzering asten someren-bewerkt-2