Specialist op het gebied van| Hypotheek, Verzekering & Vermogen

ANNO 1976...

Wij bieden zowel particulieren als bedrijven al vanaf 1976 deskundig en onafhankelijk advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen, vermogensbeheer en aanverwante diensten.

Kwaliteit voor de beste prijs!

Waar wij voor staan

Wij willen alleen het allerbeste voor jóu; dát is onze drijfveer! Wij kenmerken ons door onze persoonlijke benadering, een eerlijk & kwalitatief hoogstaand advies en een uitstekende service: nu, en in de toekomst. Je persoonlijke situatie en wensen vormen vanzelfsprekend het uitgangspunt. Door vast te houden aan deze filosofie, verdienen wij onze bestaansrecht.

Je kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken voor een nadere kennismaking; wij heten je van harte welkom!

Passie voor ons vak

Onafhankelijkheid & Kwaliteit

Als onafhankelijk intermediair doen we zaken met nagenoeg alle vooraanstaande maatschappijen. Je kunt er dan ook zeker van zijn dat je altijd het advies krijgt dat het beste bij jóu past. Wij nemen deel aan Permanente Educatieprogramma’s, waardoor onze kennis up-to-date blijft. Daarnaast zijn wij aangesloten bij diverse organisaties, waardoor onze deskundigheid wordt gewaarborgd.


Hypotheek


Welke hypotheek het beste bij jóu past, hangt af van je eigen unieke levensstijl.


Verzekering


Het leven is niet zonder risico’s. Gelukkig kun je je tegen veel risico’s verzekeren.


Vermogen


Eerder stoppen met werken en onbezorgd genieten van je pensioen; wie wil dat nou niet?

Beoordelingen

Wij zijn trots op de zeer positieve beoordelingen welke wij via diverse sites ontvangen. Een greep uit onze vele reacties.

Alle vragen die ik had werden direct beantwoord of indien ik ze later pas had telefonisch ook zeer snel beantwoord. Maak me bij hem geen zorgen en ga met een zeer goed gevoel de overdracht in.
-R. Cortooms
Zeer goede service en voorlichting. Eigen initiatief getoond door verschillende zaken aan ons voor te leggen waar we voordeel kunnen behalen. Dit kantoor bevelen wij zeker aan!
-W.J. Jacobs
Persoonlijk en duidelijke taal, geeft voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en beantwoordt deze uitstekend. Laat de ruimte om met andere personen te overleggen alvorens de hypotheek definitief af te sluiten. Houdt goed contact en komt afspraken na.
-W. van Otterdijk
Goede communicatie, duidelijke uitleg, zeer klantvriendelijk.
-E. Welten
Afspraak was snel gemaakt, er werd voldoende tijd genomen om alles door te nemen. Alles is uiteindelijk perfect geregeld.
-Harry
Omdat ik zelf niet alle kennis in huis heb, zorgt de adviseur heel zorgvuldig dat alles geregeld wordt. Ik hoef zelf niets te doen.
-H.J.M. Gooren

Ons team

Wij stellen ons graag even aan je voor!

  • Alle teamleden
  • Antoine van de Laar
  • Harriëtte van Alphen
  • Patricia van de Laar - Staals
close
Antoine van de Laar

Antoine van de Laar

Financieel adviseur
Harriëtte van Alphen

Harriëtte van Alphen

Medewerker binnendienst
Patricia van de Laar – Staals

Patricia van de Laar – Staals

Medewerker binnendienst

Vacature

Houd onze site goed in de gaten; binnenkort komt een vacature vrij!

Onafhankelijkheid & kwaliteit

Nieuws

Nieuws bij Staals & van de Laar

Article Site
Terug naar alle artikelen

Uitsluitingsclausule – Spek de ex van je kind niet!

Je gunt jouw kind alles, maar let op. Voorkom dat de ex van je zoon of dochter met jouw geld aan de haal gaat.

Geld van ouders gaat bij overlijden normaal gesproken naar de kinderen. Dat is wettelijk vastgelegd, en je zult het ook niet anders willen. Bij jouw overlijden komt de erfenis in het vermogen van je zoon of dochter terecht. Als hij of zij vervolgens gaat scheiden, heeft de ex-partner recht op de helft van de waarde van de nalatenschap. De meeste huwelijkspartners zijn namelijk in gemeenschap van goederen getrouwd. Zo verdwijnt jouw geld in een afvoerputje. Hetzelfde kan ook gebeuren met een schenking. Met de uitsluitingsclausule kun je dit voorkomen.

Wat houdt de uitsluitingsclausule in?

Deze clausule wordt ook wel de anti-schoonzoonclausule genoemd. Bij een schenking of een erfenis wordt de zogenaamde koude kant uitgesloten. Hiermee wordt de schoonzoon of schoondochter bedoeld. Door deze clausule vormt de schenking of de erfenis geen onderdeel van het gemeenschappelijk vermogen. De ontvanger krijgt dus een eigen vermogen. Ze mogen het uiteraard wel vrij besteden, maar bij een scheiding is duidelijk dat het vermogen niet voor de ex-partner is.

Hoe kun je de uitsluitingsclausule inroepen?

In een testament kun je de clausule opnemen. Bij overlijden zorgt de notaris voor de uitvoering van hetgeen in het testament vastgelegd is. Bij een schenking ga je het liefst niet eerst naar de notaris. De kosten lopen namelijk in de honderden euro’s. Gelukkig hoeft dat ook niet. De uitsluitingsclausule verbinden aan een schenking is vormvrij. Je kunt dus eenvoudig het bedrag overboeken naar je zoon of dochter, waarbij uit de omschrijving duidelijk blijkt dat de clausule van toepassing is. De omschrijving “Gift aan (naam zoon / dochter)” is niet voldoende. Je zou het schenkbedrag kunnen overmaken ten name van de zoon of dochter waarbij je aangeeft dat de uitsluitingsclausule van toepassing is.

Denk ook om de uitsluiting bij schenking voor het kopen van een huis

Je kunt je zoon of dochter op weg helpen bij het kopen van een huis. Je mag een bedrag schenken tot 100.000 euro. Dit bedrag is belastingvrij, op voorwaarde dat het bedrag wordt gebruikt voor de eigen woning. Bij dit soort substantiële bedragen is het opnemen van de uitsluitingsclausule van groot belang. Een eigen huis kan bij een echtscheiding al een groot probleem vormen. Met de clausule verklein je het probleem voor je zoon of dochter. Als het geschonken bedrag wordt gebruikt voor het kopen van een huis, is een deel van het huis namelijk het eigendom van jouw zoon of dochter.

Contact

Contactgegevens Staals & van de Laar BVStaals & Van de Laar BV

Vlinderveld 10
5721 PX ASTEN
Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag
9.00 – 17.30 uur
’s Avonds op afspraak
[T] 0493 – 69 26 43[E] info@staalsvdlaar.nl

Bewegwijzering asten someren-bewerkt-2